sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Herkkukorppuja

Löysin Kotolivingin sivuilta ihanan valkosipulikorppujen ohjeen. Samankaltaisia leipäsiä myydään lähes jokaisessa Tallinnalaisessa ravintolassa alkupaloiksi ja pikku naposteltaviksi. Kannattaa tehdä koko pellillinen samantien, koska nämä herkut tuppaavat häviämään hetkessä
Näitä tarvitset: 
  • kuivahtanutta leipää: mikä tahansa sortti käy
  • 2-3 valkosipulinkynttä makusi mukaan
  • kiteistä sormisuolaa
  • yrttejä esim basilikaa, korianteria tai mikä vaan on sinulle maistuvaista. Eikä ole väliä onko tuoretta vai kuivattua, molemmilla onnistuu kyllä.
  • 1,5-2dl öljyä 
  • mustapippuria
Tee leivistä sormipariston kokoisia viipale-suikaleita. Levitä leivät leivinpaperille. Sekoita kulhossa öljyn joukkoon valkosipuli hienonnettuna sekä yrtit ja mausta mustapippurilla ja suolalla.Levitä seos leipäpalojen päälle. 
Paista leipiä uunissa ylätasolla 200 asteessa n. 10min, seuraile kuitenkin etteivät leivät pala. Päälle voit sirotella hieman sormisuolaa. Valmiit leipätikut ovat rapsakoita syötäväksi sellaisinaan tai dippaamalla niitä vaikka kermaviiliin.
Raaka-aineet näihin herkkuihin löydät vaikka Ekmanin kellaripuodista, jonne pääset näppärästi nettipuotimme kautta www.kotikulmilla.com Tervetuloa! 
                Herkullisia hetkiä toivottaa, Tanja



Ei kommentteja: