sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Oven takana odottaa syksy...


Niin se vaan on, että aamut alkaa olla kirpakoita ja sormia paleltaa. Tänään teille on luvassa yksinkertainen kynsikäsohje, jottei aamuisin tarvitse palella.

 Nämä kynsikkäät on neulottu puuvillalangasta, mutta hyvin voi käyttää myös villalankaa. Tytön vaaleanpunaisiin on luotu 12silmukkaa numero kolmosen puikoille ja pojalle 10silmukkaa. Koko kynsikäs on neulottu 2x2-joustinneuletta. Kahdenkymmenen kerroksen jälkeen neuloin peukalonreiän päättelemällä viisi silmukkaa puikon alussa ja seuraavalla kerroksella loin pääteltyjen silmukoiden yläpuolelle viisi silmukkaa uudelleen. Näin peukun reikä oli kertaheitolla valmis. Peukalon jälkeen neuloin vielä kymmenen kerrosta ja päättelin kynsikkäät. 

Seuraava työvaihe on kaikkein mielekkäin. Koristelussa kun voi sitten itsekukin käyttää mielikuvitustaan. Tytön kysikkäisiin virkkasin kauniin sydämmen ja kiinnitin muutamilla pistoilla reunoistaan kämmenselän koristeeksi. Keskelle sydäntä, tuon aloitusketjurenkaan päälle, kiinnitin vielä kauniin hohtavan helmen.
Pojan kynsikkäisiin virkkasin pääkallon mustalla langalla. Ennen kämmenselkään kiinnittämistä kirjoin pääkallolle suun ja silmät.  Koristeiden virkkaamiseen on käytetty ketju-, piilo- ja kiinteääsilmukkaa sekä pylväitä. Ei siis tarvitse olla supervirkkaaja, jotta nämä saa aikaiseksi. Näitä silmukoita varioimalla, saa luotua hauskoja koristeita.
Mukavaa syksyä teille kaikille toivottelee Salla


Ei kommentteja: