perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kuulin kirppiksen kutsun

Kuinka moni teistä käy kirpulla eli kirppiksellä? Tunnet lähiseutusi parhaimmat mestat ja niiden tarjonnan. Minulla on suosikkini ja ehdoton traditio jo vuosien ajan ollut sunnuntaiaamun kirppiskierros. Ajattelin jakaa löytöni teille. 

Tämä ihanuus oli rullineen päivineen varsin mainio löytö. Hintaa myyjän mukaan oli kokonaiset 3€, meinasin tipahtaa. Ihanaa otin tämän!
Nämä edelliset ovat vanhoja löytöjäni ja todella käteviä lahjanarujen telineinä, eikö totta?
Vanhat kuperalasiset kehykset ovat aina kauniita. Tämä siis lähes A4 kokoa ja hintaa oli 3€. Tässä vieressä rivi jo omistamiani pienempiä kehyksiä. Kehykset ovatkin olleetkin osuuskuntamme vanhojen tavaroiden joukossa kysytyimpiä. 
Valkoiset lakanat pitsikoristein ovat ehdottomia pöytäliinoja ja näissä kahdessa oli vielä kauniit monogrammit. Hintaa 6€ yhteensä. 
Olen jo pitkään etsinyt valkoista emalikauhaa ja tällä kertaa sellainen löytyi. Tämän reissun yhteinen nimittäjä oli juurikin tuo hinta eli tämänkin hinta oli 3€. Teepurkki maksoi 20 senttiä ja nuo sakset. Sanoisinko voi taivas!! 
Raskaat ku mitkä ja Singer merkkiset ja terävätkin. Varsinaiset työsakset, vain kankaan leikkuuseen. Hieno löytö! Hintaan 5€
Tämä muodokas ihanuus on aitoa retroa. Suomalaista suunnittelua a la Marjatta Metsovaara. Hintaan 1€. Tajutonta kuinka kaunis tämä yksilö on. Muodoltaa se ei ole tavallinen, vaan sen kauniisti kauureutuva reuna vetosi minuun ja titysti se järkyttävän kokoinen piikki tuolla varjon huipulla. Täytyy olla varovainen ettei seivästä sillä ketään :) Kyllä tällä kelpasi vastaanottaa viime viikkojen kökkö sadekelit. Ja mikä hauskinta töissä työkaverini kanssa kiinnitimme varjojemme samankaltaiseen kuosiin.  Ja kyllä vaan saman firman ja suunnittelijan varjothan siinä vierivieressä huilailivat
Viimeiset löydöt olivat vanha naulakko ja mittatikku. Puuttuvien koulujen tilalle ajattelin kiinnittää kotoa löytyvät nupit ja hieman maaliakin pintaan laittaa. Hintaa yhteensä 5€. 

Täytyy sanoa että se sunnuntai oli kirppiskäyntien supersunnuntai. Yleensä niitä tulee vastaan silloin kun ei lainkaan lähde mitään hakemaan. Nyt olen löytöjäni parin viikon putsaillut ja puunaillut. Kyllä ne vaan ihania ovat! Jos siis haluat uuden harrastuksen, aloita kirppistely. Mutta varoituksen sana, se vie mennessään! 

Tanja





Ei kommentteja: