sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pikkukirja vaikka keväthavaintojentekoon (mazebook)

                                                     
Näitä tarvitaan:
-paperia
(scrappipaperista 12x12 (30,5cmx30,5cm) tulee neliö kirja, A4 tulee suorakaide)
-sakset
-kaksipuolista teippiä tai liimarolleri Lisäksi koristeluun valintasi mukaan:
- mustetta
- kulmanpyöristäjä
- nauhaa kirjan sitomiseen
- koristeita mm. nappeja, tarroja
Laita paperi pöydälle nurjapuoli ylöspäin. Jos sinulla on kaksipuoleinen paperi tämä puoli jää piiloon.Taita paperi puoliksi, nyt kuvio puoli näkyy.
 


Taita seuraavaksi molemmat reunat kohti keskitaitetta. Nyt pitäisi näkyä taas nurjapuoli. Avaa paperi auki, muodostuu M-kirjainta muistuttava kuvio. Käännä paperi ja tee samat taitteet uudelleen toiseen suuntaan. Avaa ja nyt sinulla on paperilla 16 pientä neliötä.


Lisähuomioni: Jos paperissasi on kuviota tai jos paperi on A4
*A4: jos haluat kirjan joka on pystysuunnassa, leikkaa lovet paperin ollessa vaakasuorassa edessäsi. Jos taas haluat vaakakirjan, leikkaa lovet pystysuorasta paperista.
*Jos paperissa on esim. viivat ja haluat ne vaakaan niin asettele paperi eteesi niin että kuvio on juuri väärin eli viivat on pystyssä.

 
Nyt leikataan saksilla reunimmaiset viivat aina kolmanteen neliöön asti samasta reunasta. Sitten leikataan toisesta suunnasta keskimmäistä viivaa pitkin kolmanteen neliöön saakka. Leikkaa auki kolmen ruudun mitalta ja jätä viimeinen ruutu kiinni toiseen kappaleessa. 

Taita koko paperi taitteiden mukaan suorakaiteeksi nosta pystyyn, kuvassa näet kuinka taiteniput kääntyvät yhdeksi nipuksi. Voit myös taitella liuskat yksitellen taitteiden mukaisesti nipuksi.Seuraavaksi liimataan nurjaltapuolelta sivut kiinni. Itse käytän tähän liimarolleria tai kaksipuolista teippiä. 
 
 

Nyt kirjan sivut ovat valmiit ja alkaa mielestäni se mukavin vaihe KORISTELU!
  
Kirjalle voi tehdä kannet monella tapaa. Ne voidaan tehdä paperista tai vaikkapa kankaasta. Jos kirja on ohut, kuten tämä voi kannen tehdä taittamalla paperiliuskan kirjan päälle.  Kansipaperi on muutaman millin suurempi kuin kirja. 

Tykkään pyöristää kirjan sivujen kulmat ja sen voi tehdä näppärästi kulmanpyöristäjällä.Musteella voi hieman värjäillä makunsa mukaan. Voi myös paikkailla näkyviin jääneitä valkeita kohtia :)
Kansien kiinnittämiseen käytin kaksipuoleista teippiä. Kirjan sidontanauhaksi käytin ihanaa vanhaa pitsiä. 


 
Näin olet valmistanut itsellesi ihanan pikkukirjan!


Tanja