sunnuntai 5. toukokuuta 2013

PIRTEÄT KESÄPITSIVERHOT

Pitsiliinat ovat yksi intohimoistani. Niitä löytyy kirpputoreilta paljon, iloisissa väreissä. Olen niitä ostellut aina kun vastaan sattuu ja nyt päätin, että jotain sille kasalle on tehtävä :) Kuten kuvasta huomaat on kattaus värien ja mallien välillä monipuolinen. Kirkkailla väreillä on ennen piristetty kukka-pöydän pintaa, nykyään kun suositaan pääsääntöisesti vaaleita ja hyvin seesteisiä värejä liinoissa. 
Asettele pitsiliinat pöydälle haluamaasi järjestykseen. Itse ompelin liinat käsin kiinni toisiinsa pienin pistoin.  Jos haluat verhosta jämäkämmän, voit tärkätä liinat sokerivedellä. Alla ohje.

Sokerivesitärkkäys

2,5 dl kuumaa vettä
1 dl sokeria
Annetaan sokerin liueta kuumaan veteen. Upota liinat sokeriveteen. Voit sekoitella vettä välillä ja noin viidessä minuutissa sokerivesi imeytyy liinoihin.  Puristele kevyesti kuivemmaksi ja pingoitetaan kuivumaan haluttuun muotoon.


Kun liinoja oli tarpeeksi yhdessä rykelmässä, alkaa verhosi muodostumaan. Erikokoisten liinojen kanssa on kiva leikitellä. Pienten liinojen avulla saat isot liinat yhdistettyä toisiinsa ja verhoihin tulee lisää ilmettä. Verhot ovat yhden illan projekti, mutta nälkä kasvaa syödessä ja luulempa että kaikki ikkunat työhuoneessani saavat tämänkaltaiset ihanat pitsiverhot. 
Tanja