keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hymyä ja energiaa lautaselle!


Kevättä!


Tässä hieman minusta...olen joukon ainut kaupungin keskustalainen ja tapahtumat sen mukaiset, joten tulossa ei ole huonekalujen entisöintiä tai uimaaltaan istutusta takapihalle ;). Jos tilaa olisi blogiin tulvisi kirjoituksiani sillä puuhailisin usein ja varmaankin jotain suurempaa.

Nimeni on Sari ja ihailen edelleen niin Aurajoen iltavaloja, kuutamoa ikkunoistamme talvi-illoin kuin vanhoja rakennuksiakin (ne jotka ovat jäljellä...) Turun keskustan tuntumassa, ylhäällä valoisassa pienessä kodissamme. Haaveilen silti muutosta pois luonnon läheisyyteen ja kasvihuoneen pystytyksesta takapihalle mutta en ole aivan varma viihtyisinkö?
Minulla on pieni tyttö nimeltään Lumi joka tietenkin on silmäteräni ja maailman ihanin ja hauskin tyttö. 

Työtäni teen tällähetkellä Mannerheimin Lastensuojeluliitossa viestinnän tehtävissä kauniissa vanhassa synnytyssairaalassa mukavien ihmisten ympäröimänä. Teen lyhyttä päivää joka mahdollistaa neidin lyhyet päivät päiväkodissa. Omat nahkakengät jäävät kyllä ostamatta mutta aika pienen lapsen kanssa on niin arvokasta ja sitä ei takaisin saa...

Kotikulmilla puotiimme olen tehnyt villasta, puuhelmistä ja organzasta koruja joita on helppo toteuttaa hiljaisesti ja pienimuotoisesti näiden neliöiden sisällä. Paljon muitakin ideoita muhii kunhan saisi vai aikaa ja aikaiseksi. Avomieheni on yrittäjä joka tuo haasteensa ainakin keväisin tähän oman ajan ilmaantumiseen mutta antaa myös ajoittain joustoa aikatauluihin, mikä on hienoa.Mietin pitkään aihetta ensimmäiseen postaukseeni ja ilmaantui niin mahtava ;) idea kuin miten saada pienen mielenkiinto heräämään keittiön pöytää kohtaan tai vähän varttuneemmankin. Aika pienellä vaivalla voi loihtia jotain värikästä, hauskaa ja terveellistä lautaselle joka herättää syöntihaluja. Hieman vaan mielikuvitusta leikkuulaudan ääreen.
 
Hymynaamapuuro
Eipä sen kummepaa kuin tavallista puuroa (tässä Nallen 4-viljan hiutaleista) ja hilloviirut suuksi. Itse käytän vielä Piltti hilloja niiden sokerittomuuden vuoksi. Välillä mummin makeat vadelma- ja omenahillot toki käytössä. Tässä käytin tyrnimarjoja silminä ja kun aamulla huudat ”tervetuloa hymypuurolle” on uteliaisuus herätetty ja näyttää se hieman sutjakkaammiin suuhun valuvan.


Marjatarhan vartija
Ihanat suomalaiset marjat kulhoon ja ”pamiksilla” smoothieksi. Tässä käytin mustikoita, karpaloita (mummon poimimia), banaani, hieman auringonkukan siemeniä, intiaanisokeria (terveellistä ruskeaa ,jossa hivenaineita ja kivennäisiä vielä tallella) sekä hieman luonnon maustamatonta jogurttia. Tämä on meidän tytön herkkua ja antaa kyllä itsellekkin puhtia päivään. Kumpa tulisi tehtyä vaan useammin!
Niin ja tietenkin ”vartija ”jonka veistelin porkkanasta ja sain kuin sainkin rosepippurit pysymään pienissä kaiverruskoloissa silminä.

Hedelmävene
Puolita avokado ja kaiverra hedelmäliha pois. Sisään hedelmäsalaattia ja tietenkin purje jotta vene pääsee eteenpäin.
Coctailtikku persikkalippuun ja lautaselle. Avokadon tilalle käy vaikka appelsiinin tai hunajamelonin puolikas. Ja kyllä maistuu paremmalta kuin pelkästä kulhosta;).


Luovuus, hauskat ideat ja tervelliset ainekset lautaselle ja kohti energistä kesää!

Terveisin Sari