lauantai 1. kesäkuuta 2013

Säilytyspurkkeja


Viimeksi tuossa kerroinkin pitäväni kovasti pitseistä ja napeista. Niitä on kertynyt vuosien saatossa useita metrejä ja kappaleita, pitäisikö sanoa satoja metrejä ja kappaleita. Viime viikolla kirpputoria kierrellessä heti ensimmäisellä myyjällä oli tarjoilla putkiloittain vanhoja nappeja, jotka olivat olleet myynnissä hänen äitinsä kangaskaupassa. Siihen jäin ja ihailin. Nappien hinnat ovat kivunneet vuosien mittaan melko huimiin hintoihin, rohkaistuin kuitenkin kysymään niiden hintaa. Myyjä vastasi 20-50 senttiä. Tarkensin vielä että kappaleelta? Myyjä katsoi minuun kulmiaan kurtistaen ja vastasi "putkilolta". Siinä vaiheessa tunsin itsessäni sen tutun kiihtyvän tunteen, jota aina hieman pidättelen, kun jotain ihanaa löytyy. Tunne on kaikin puolinen ihastus, jännitys ja mielihyväntunne. Katsoin nappeja ja hypistelin, kauan sitä tunnetta en pysty pidättelelmään, vaan annan periksi ja siinä ihanassa flowtilassa ostan tuotteet. Nappeja mukaani lähti 8 putkiloa eli olin taasen yli sadan napin uusi omistaja. Napeista maksoin 3€. Kotona laitoin napit pöydälle, yhdessä pitsinauhojen kanssa. Päätin tehdä säilykepurkeista säilytyspurkkeja :) Niitä tarvitaan aina!

Näitä tarvitset:
Säilykepurkkeja (minulla tässä hernaripurkki ja ananaspurkkeja)
Nappeja ja nauhoja
Kaksipuolista teippiä
1. Puhdista hyvin säilykepurkit sisä- ja ulkopuolelta liottamalla saippuavedessä. Huuhtele ja anna kuivua.
2. Laita kaksipuolinen teippi purkin yläreunaan ja kiinnitä pitsinauha siihen.
3. Koristele napein. Itse käytin kiinnittämiseen kuumaliimaa, mutta voit myös ommella napit kiinni nauhaan. Silloin ompelet ensin nauhaan napit ja vasta sen jälkeen kiinnität nauhan purkkii


Nyt purkit on valmiina hoitamaan uutta tehtäväänsä!
Purkkeihin voit istuttaa vaikka pienen kukan, silloin on hyvä tehdä reikiä purkin pohjaan, jotta liika kasteluvesi pääsee pois. Tällainen pieni lahja ilahduttaa varmasti ystävääsi merkkipäivänä tai mökkiviemisinä!
 Mukavaa viikonloppua kaikille, terveisin Tanja