perjantai 20. joulukuuta 2013

Piparia purkissa

Tähän aikaan vuodesta tarvitaan paljon pikkuviemisiä, ystäville, tuttaville, kerhontäteille, opettajille ja tanssitunninopettajille. Seija myrskyn takia tämä postaus on antanut odottaa itseään, mutta ehkä muutama henkilö kuitenkin odottaa pikkuviemistä tai joku jouluvieras piipahtaa yllättäen luonasi. Tässä helppo ja nopea vinkki sinulle joka haluat valmistaa viemisen itse. Tee muutama purkki vaikka kaappiin odottamaan.

Näitä tarvitset:
- lasipurkkeja, kuvassa olevat purkit ovat 0,9l. Näihin purkkeihin jäi hyvin sekoitusvaraa.
- välineet suklaalevyjen pilkkomiseen
- desilitranmitta, teelusikka, ruokalusikka

Purkeista tulee hyvin näyttäviä kun raaka-aineet laitetaan purkkeihin kerroksittain. Tässä ohjetta kuinka kokoat purkin. Ensimmäinen sokeri on siis purkin pohjimmainen ja niin edelleen.

Cookiet
0,6dl sokeria
0,6dl fariinisokeria
2dl jauhoja
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
1rkl kaakaojauhetta 
1-2dl suklaata/ karkkeja

Tuosta ohjeesta voit tehdä vaikka tuoteselosteen ilman määriä. Ja ehdottomasti kannattaa panostaa purkin ulkonäköön. Käytä herkullisen näköisiä kankaita, papereita, nauhoja ja mitä vaan ikinä keksit. Tee vaikka tagi, johon kirjoitat tuoteselosteen ja toiselle puolelle sitten ohjeen kuinka purkin sisällöstä saa keksejä.

Kortin toiselle puolelle kannattaa kirjoittaa selkeä ohje keksien valmistuksesta. Kirjoitan sen tähän alle sinulle tiedoksi.

Herkku Cookiet
- lisää 1 muna ja 60g pehmeää rasvaa
(jos sinulla on isot purkit, joihin jää tilaa, voit alkuun laittaa maininnan "sekoita kuiva-aineet purkkia ravistamalla") 
- paista 200 asteessa 10min
p.s paista ruokalusikallisen kokoisia nokareita kaksi pellillistä, kohoavat paljon.

                                        Mukavaa herkkujen valmistamisaikaa kaikille!
                                                                           Tanja

Ei kommentteja: