maanantai 6. tammikuuta 2014

Valkosipuli- juusto- pekonileipää nam!

Sain joululahjaksi ystäviltäni ihanan itsetehdyn keittokirjasen. Selailin sitä aattoiltana vesikielellä miettien mitä tekisin ensimmäisenä. Tämä herkkuleipä vei voiton. 
Tarvitset siis:
Maalaisleipää
100g voita
50-100g öljyä
1-2tl sinappia
1tl siemeniä
valkosipulimurskaa
150g juustoja, mitä kaapista löytyy
(pekonia)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Tee viiltoja ristikkäin melkein pohjaan saakka.
Itse laitoin leivän höysteeksi pekonia, jonka kuulotin valkosipulin kanssa. Tuoksu oli mitä hurmaavin.
 
Leikkaa juustot kuutioiksi. Sekoita sulatettu voi, öljy, sinappi ja siemenet keskenään ja töpöttele joka väliin. Itse en käyttänyt siemeniä, kun niitä ei sattunut olemaan, ei sitten minkäänlaisia.
Seuraavaksi laita juustokuutoita väleihin. Kääri leipä folioon ja laita uuniin 20min, jonka jälkeen voit avata kääreen ja jatkaa paistamista avattuna vielä 10min ajan.
Ja voilá valmista tuli! Nautinnollista iltaa. 
                

Tanja

p.s tuotteet tähän leipään löydät Ekmanin kellaripuodista, johon pääset näppärästi bannerin kautta sivultamme www.kotikulmilla.com



Ei kommentteja: