sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Verkosta koriksi

Näitä tarvitset:
Metalliverkkoa ( omani löysin Bauhausista. Melko ison rullan kylläkin, siitä sitten saa näitä koreja väännellä mielinmäärin )
Rautalankaa ja helmiä koristeluun 
Sivuleilkurit ja kärkipihdit napsutteluun ja vääntelyyn
Hanskat, ehkä tärkeimmät. Vieläkin on sormet on hellinä, mutta ilman haavoja. 

Mieti minkä kokoisen korin haluat. Itselläni tässä taisi olla n. 30x30 kokoinen pala. Ruuduthan on tässä verkossa 1x1cm kokoisia. Kannattaa miettiä valmiiksi haluaako korkea- vai matalalaitaisen korin ja onko korin pohja laakea vai pieni. 
Kun olet suunnitelmasi tehnyt, ala napsuttelemaan. Tästä minun koristani tulee melko kuutio. Olethan tarkkana että siivekkeet ovat samankokoisia, ettei tule erikorkuiset laidat. Itselläni vielä tässä kuvassa on erikokoiset, joten jouduin hieman fiksaamaan. Tärkeätä on napsutella siivekkeet sivuleilkureilla niin että kahdessa vastakkaisessa siivekkeessä on piikit ja kahdessa ei. 

Sitten on aika nostaa laidat korista ylös. Taitokset on hyvä tehdä tarkasti, jotta reunojen kiinnittäminen toisiinsa on helpompaa. Ja kun ole nostanut reunat ylös tasaisesti, niin sitten korista ei tule keikku. Vähän se kuitenkin keikkuu, mutta onneksi tätä voi taivutella melkein loputtomasti. 
Kieputta piikit, kärkipihtejä käyttäen, kahden reunan ympäri. Huomioithan ettei metallipiikit jää sojottamaan kuten kuvassa. Kärkipihdeillä on hyvä puristaa nämä piikit piiloon. 
Nyt kori on valmis, mutta hieman se mielestäni vaatii koristelua. Ajattelin tehdä koriin sangat. Pujoitin rautalankaan 15 helmeä ja sitten pyörittelin rautalangan päät.
Voila!! Kori on valmis. Koriin mahtuu kivasti vaikka tiskiharja ja -rätti ja lisäksi vielä vaikka astianpesuainepullo, näin minä tein ja vein ystävälleni lahjaksi. 

Kevätmielellä, Tanja 
Ei kommentteja: