sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kahvikuppia kanssa

Tämä postaus olisi pitänyt tehdä jo kuukausi sitten. Silloin kun lintujen ruokinta sai alkunsa. No mutta eiväthän pikku tipuset vielä löydä luonnosta matoja, mutta nähtäväksi jää löytävätkö he kuitenkaan tätä suloista ruokinta telinettä. Ei syytä huoleen olen keksinyt sille ainakin yhden uuden käyttökohteen, keksi sinä lisää. 
Mutta siis tarvitset siis:
- kahvikupin ja tassun
- silkkinauhaa
- epoxy-liimaa ( mikä tahansa säänkestävä liima käy)
Epoxy-liima on kaksi komponentti liimaa, jossa toinen liimaa ja kovetetta. Sekoita näitä kahta keskenään tarvitsemasi määrä. Laita molempia aineita yhtä paljon, ettei käy esim niin ettei liima kuivu ollenkaan. Tämäkin on kokeiltu, mutta kokeilemalla oppii. 

Valitse nyt kahvikuppi ja lautanen kätköistäsi tai osta kirpputorilta vaikka heti muutama. Kaada kuppi kallelleen lautaselle ja katso mitkä kohdat kupista ottaa kiinni lautaseen. Kun olet sekoittanut liiman, laita sitä kupin niihin kohtiin, jotka olet katsonut koskettavan lautasta. Huomioithan että kupin korva jää kohtisuoraan ylöspäin, jotta saat siihen laitettua ripustusnauhan. Liima kovettuu melko nopeasti, joten teethän alkuvalmistelut mahdollisimman pitkälle. 
Tässä he ovat. Laitoin omat roikkumaan omenapuidenoksille ja tietysti yksi pääsi kannattelemaan korvakorujani. Nämä kupit ovat pieniä kuppeja, vetoisuudeltaan noin puoli desiä jos sitäkään, mutta sinä voit tehdä nämä minkä kokoisista kupeista hyvänsä, katso vain että liimaa tulee tarpeeksi. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!
Terveisin, Tanja 

Ei kommentteja: