sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Punainen on päivänsankarin lempiväri

Istuimme tällä viikolla muutaman osuuskunnan naisen kanssa saman ompelupöydän äärellä marenkeja ja kinuskia maistellen. Lisäksi leikkasimme, saumuroimme ja ompelimme suoraa ommelta. Jokainen uppoutui tehtäväänsä täysin, itse koin pitkästä aikaan sopivani yhteen ompelukoneeni kanssa. Viime kerrasta on vierähtänyt hyvin pitkä tovi ja muistot koulun käsityöluokan toimimattomista koneista eivät ole kadonneet. Luulen kuitenkin näin jälkeenpäin, ettei koneissa tainnut niin suurta vikaa olla vaan ehkä se oli silloin jo malttamattomassa mielessäni :)

Ompeluhetkemme sai kuitenkin aikaan innostuksen kipinän. Ompelin äidilleni tyynyt lahjaksi ja ajattelin jakaa tämän innon teidän kanssanne. Äitinä pitää kovasti punaisesta, joten valintani oli helppo, punaista Unikkoa. Unikko kankaassahan on mukavan isot kukat, joten ompelukin oli mukavaa.
Näitä tarvitset:
- isokuvioista kangasta ja tähän sopivaa yksiväristä kangasta
- vanua
- ompelulankaa
- sakset
- ompelukoneen
Leikkaa kankaasta kuvio noin sentin saumavaroin. Sovita kuviokangas taustakankaan kanssa oikeat puolet vastakkain ja pistä muutama nuppineula pitämään kankaat yhdessä. Ompele kankaat yhteen, muista jättää kääntöaukko. Leikkaa nyt taustakangas kuviokankaan mukaiseksi ja huolittele reunat siksakilla. Jos tyynyssäsi on paljon kaarevia reunoja, voit leikata pieniä lovia kaareviin kohtiin. Näin saat muodot esiin kauniisti, kannattaa myös leikata kulmista pois ylimääräistä saumavaraa. Käännä tyynysi oikeanpäin ja silitä. Jos inhoat silittämistä, tee se kuitenkin, koska se tekee tyynystäsi kauniimman.
Seuraavaksi on aika ruveta täyttämään tyynyä vanulla. Itse ostin Ikeasta halpistyynyjä ja käytin niiden vanut tyynyihini. Kangaskaupoista tietysti löytyy vanupusseja, mutta Ikean tyynyt ovat 0,99 senttiä kappaleelta ja yhdestä tyynystä täytin kaksi koristetyynyä. Täyttöaukon voit sulkea kiinni ompelemalla koneella tai käsin. Riippuen tietysti haittaako näkyvä koneommel sinua vai ei. Itse ompelin koneella, mutta käsinompelussa piilopistot ovat ehkä toimivimmat. Alla näet valmiin tyynyn, äiti oli tyytyväinen ja täytyy myöntää, että hieman itsekin innostui :) Tein muutaman hernepussi tytön, jotka astelevat puotiimme loppukuusta. Tervetuloa sinnekin katsomaan! www.kotikulmilla.com

Tanja