lauantai 3. elokuuta 2013

Prinsessan korkkarit

Tuossa pari viikkoa sitten meillä oli edessä yhden 5 vuotiaan neidin syntymäpäivät. Oman tyttäreni kanssa tehtiin perinteistä sunnuntaiaamun kirpputorikierrosta. Silloin pikkuneiti huomasi kahdet pienet korkokengät. Ne vaan piti saada ja toiset kuulemma lahjaksi serkkulikalle. Niin ne sitten ostettiin. Kotona, neidin mennessä päiväunille, tarkastelin kenkiä lähemmin. Toisen kengän koristesysteemi oli irronnut ja ajattelin, josko kengät koristelisi kokonaan uusiksi. Tuumasta toimeen siis.
Näitä tarvitsin:
- koristenauhaa
- nappeja
- liimaa (kuvassa näkyy maitoliimaa/ tekstiililiimaa, mutta käytin myös kuumaliimaa, koska kenkien materiaali sen kesti.)
Irrota varoen vanhat koristeet. Puhdista kengät tarpeen mukaan. Tässä vaiheessa voi antaa mielikuvistuksen lentää. Mieti mihin tarkoitukseen kengät tulevat. Tämä neiti pitää prinsessaröyhelöistä, joten päädyin nauhaan, jossa oli runsaasti poimuja.
Tekstiililiimaa käyttäessäsi pikku puristimet ovat käyttökelpoisia, kuumaliimaa kanssa et niitä tarvitse. Kuumaliima kanssa kiinnittäminen kävi kivasti, kun vaan muistaa siistiä liimaseitit, joita ainakin minulla jäi kiinni nauhoihin.
Näihin kenkiin käytin kahta erivärisiä röyhelönauhaa. Koristeiksi valitsin ruusunapit. Napeissa oli taustalla kanta, jonka irrotin pienillä sivuleilkureilla. Napit olivat muovia, joten tämä onnistui helposti. Sitten vaan taustalle kuumaliimaa tippa ja kiinnitys.


Ja näin syntyivät somat prinsessa korkkarit, joista päivänsankarin oli hyvin mielissään. 
                                         
                                            Kesäilta terveisin,
Tanja