torstai 29. elokuuta 2013

Pytinkien Paris

Viime viikonloppuna oli Uudessakaupungissa ihanien puutalojen viikonloppu. Kymmenet ja taas kymmenet puutalojen omistajat olivat avanneet ovensa ohikulkijoille. Itse vierailin yhdessä vanhassa koulussa, Päivärinnan koulussa. Koulun nykyinen omistaja esitteli tätä ihanuutta meille. Hän kertoi sen historiasta ja heidän korjaussuunnitelmistaan. Koulu on rakennettu 1900 luvun alussa ja nyt se palvelee heidän perheen kotina. Tarina kertoo, että se olisi rakennettu läheisten maanviljelijöiden toimesta heidän lapsilleen. Rahat yhdistettiin ja rakennettiin tämä ihana opinahjo. Pihalle rakennettiin keittola, joka toimi kahvilana viime viikonloppuna.
Päivärinnan vanhakoulu edestäPäivärinnan vanhakoulu takaa


Eteinen, josta tulee meriteemainen
Sali, jossa mietitään tapetin ja hirren yhteiseloa

Keittiöstä näkymä eteiseen.  Ihanat ovet ja pönttöuuni
Keittola

Mikä onkaan tämä kaunis tapetti?


Sitten lopuksi emäntä esitteli heidän uudistuneen vanhan saunan. Tässä alla olevassa kuvassa on puulaatikon uusiokäyttö vinkki. 

Näitä tarvitset:
Puulaatikko
Narua
Koukut
Tässä laatikossa sivuilla oli narun mentävät aukot. Jos sinun laatikossasi ei ole pujoitusreikää, voit porata ne itse tai kiertää narun vaan laatikon ympäri. Ruuvaa koukut kattoon ja kiinnitä narut niihin. Näin sinulla on hieno säilytyslaatikko esim suihkusaippualle ja shampoolle. Lisäksi voit kiinnittää kylkeen vaikka koukkuja johon saat pefletit kuivumaan saunomisen jälkeen. Ja voithan tehdä tämän laatikkosysteemin vaikka keittiöön kahvitarvikkeille tai vaikka eteiseen useampaan kerrokseen villasukille, hanskoille ja pipoille. 
Ideoi, ideoi, ideoi!!
                                                                   Idearikasta päivää,
                                     
                                        Tanja