Suolakurkut, maustekurkut, kurkut, etikkakurkut, valkosipulikurkut, hapankurkut, venäläiset ja virolaiset kurkut ja tietysti mummin herkkukurkut. Netti on niin pullollaan mitä erikoisempia kurkkujen säilöntäohjeita. Anoppini totesi kaupasta löytyvän myös valmiin sekoituksen, josta löytyy suolat, sokerit, sinapinsiemenet ym mausteet oikeissa suhteissa. Toisessa ohjeessa käskettiin keittää suolavesi ja sitten jäähdyttää ja sitten purkkiin. Toisessa taasen suoraan kuumana liemi purkkiin. No minä ehdottaisin ostamaan valmiin maustesekoituksen jossei ystävältä tai sukulaiselta löydy hyvää reseptiä. Siinä pussin kyljessä on ohje ja kun sitä noudattaa niin syntyy hyviä kurkkuja. Jos on jo kokemusta tai olet muuten vaan kokeilunhaluinen lähde rohkeasti netin hurjaan reseptipankkiin surffaamaan.
Näitä tarvitaan:
- Avomaankurkkuja
- Kruunutilliä (tavallinenkin käy)
- Mustaherukan lehtiä
- Hillox kurkkusäilöte
- etikkaa
- sokeria
- kattila
- puhtaita lasipurkkeja

Minkä kanssa sinä syöt maustekurkkuja?

Säilöntäterveisin, Tanja