tiistai 20. elokuuta 2013

Suolaisen makeat kurkut

Suolakurkut, maustekurkut, kurkut, etikkakurkut, valkosipulikurkut, hapankurkut, venäläiset ja virolaiset kurkut ja tietysti mummin herkkukurkut. Netti on niin pullollaan mitä erikoisempia kurkkujen säilöntäohjeita. Anoppini totesi kaupasta löytyvän myös valmiin sekoituksen, josta löytyy suolat, sokerit, sinapinsiemenet ym mausteet oikeissa suhteissa. Toisessa ohjeessa käskettiin keittää suolavesi ja sitten jäähdyttää ja sitten purkkiin. Toisessa taasen suoraan kuumana liemi purkkiin. No minä ehdottaisin ostamaan valmiin maustesekoituksen jossei ystävältä tai sukulaiselta löydy hyvää reseptiä. Siinä pussin kyljessä on ohje ja kun sitä noudattaa niin syntyy hyviä kurkkuja. Jos on jo kokemusta tai olet muuten vaan kokeilunhaluinen lähde rohkeasti netin hurjaan reseptipankkiin surffaamaan.
Näitä tarvitaan:
- Avomaankurkkuja
- Kruunutilliä (tavallinenkin käy)
- Mustaherukan lehtiä
- Hillox kurkkusäilöte
- etikkaa
- sokeria
- kattila
- puhtaita lasipurkkeja
Pese kurkut hyvin puhtaiksi ja päätä haluatko kokonaisia, viipaleita vai salaattia. Tämä mielestäni on näissä kurkkuhommissa on aivan huippua, on niin paljon vaihtoehtoja :) Laita lasipurkin pohjalle herukanlehtiä ja tilliä ja sitten kurkut. Lisää liemi ja päälle vielä tilliä ja pari herukanlehteä. Kun kurkkusi ovat päässeet purkkeihin, on aika koristella purkit. Voit miettiä lähteekö koristeluinspiraatio kurkkupurkin saajasta vai kurkusta itsestään. Minä tein vaan yksinkertaiset etiketit jossa mainitsen sisällön ja valmistusvuoden. Valmiit kurkut on hyvä laittaa kylmään tekeytymään pariksi viikoksi jonka jälkeen niitä pääsee maistelemaan. 
Minkä kanssa sinä syöt maustekurkkuja? 
 

Säilöntäterveisin, Tanja