keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Paketteihin narua


Tämänkaltaiset nauhat saapuivat kauppoihin alkuvuodesta oikeen rytinällä. Jotenkin ne vetosivat ostajiin. Sympaattiset narukerät näyttäytyivät niin pastellisävyissä kuin hieman tummemmissakin väreissä. Kyseiset pakettinarut ovat kieputettu kahdesta erivärisestä puuvillanarusta. Itse päätin kokeilla Pinterest:stä löytynyttä ohjetta valmistaa helposti kaksiväristä pakettinarua. Onhan Pinterest sinulle jo tuttu? Kyseessä oleva kuva-linkkipankki on varsin koukuttava. Jokainen pääsee siellä keräämään itselleen tauluja johon esim aiheittain voi kerätä mielenkiinnon kohteita. Siellä voit seurata myös Kotikulmilla Sallan ja minun tauluja. Käy tutustumassa :) mutta sitten jatkakaamme aiheesta narut.
Näitä tarvitset: puuvillanarua, pahvia, tusseja eikä sitten muuta kuin hommiin. Kieritä naru pahvin ympärille tarvitsemasi määrä ja valitse haluamasi värinen tussi.
Väritä tussilla säännöllisesti viivoja, niin että tussin väri imeytyy läpi narun.  Narun paksuudesta ja materiaalista riippuu kuinka paljon väriä tarvitset. Leveä teräinen tai siveltimen muotoinen tussi on tähän hommaan hyvä. Värittäminen kannattaa tehdä narun suuntaisesti ja tietysti molemmat puolet. Huomioi myös pahvin taitekohta, ettei tule pidempää valkeaa paikkaa.
Narusi on nyt valmiit. Helppoa eikö totta? Omat naruni ovat hyvä esimerkki siitä kun tussin ei ole annettu imeytyä rauhassa puuvillanarun läpi. Voit myös värittää useammalla erivärillä narun mukavan kirjavaksi. Itse käärin narut vanhoihin lankarulliin, niissä ne on kivaa pistää esille ja voihan ne ripustaa rullista vaikka roikkumaan johonkin, niin käytökin on helpompaa. Ja ei muuta kuin paketoimaan, onhan jouluunkin enää vain hetki

                       kirpeää syyssäätä sinulle!
                                     
                                    Tanja